بیتوجهی به ماهیت فرهنگی علوم اجتماعی، مسئله مزمن جامعه معاصر ایران است. بسیاری از علوم اجتماعی معاصر در مفروضات لیبرالی ریشه داشته و لیبرالیسم را ترویج فرهنگ میکند و ماهیت فرهنگی علوم اجتماعی، فرهنگ بومی و به تبع آن انسجام اجتماعی جامعه ایران را به چالش میکشد. این مقاله تلاش میکند به این پرسش پاسخ دهد که چگونه میتوان در عین توجه و تقید به ویژگیهای فرهنگی جامعه ایران، از علوم اجتماعی معاصر بهره گرفت. برای این منظور ابتدا با استفاده از روش هرمنوتیک نشان میدهد که دلایل بنیادین خطمشیگذاری عمومی در جهانبینی لیبرال (اصول منفعت و ضرر) از باورهای فایدهگرایانه در مورد انسان و حکومت استنتاج شده است. سپس با استفاده از تحلیل محتوای کیفی جهتدار، باورهای اسلامی در مورد انسان و حکومت را آشکار میکند. در پایان با استفاده از باورهای اسلامی و الگوبرداری از مکانیسم استنتاج دلیل بنیادین خطمشیگذاری عمومی در جهانبینی لیبرال، نتیجه میگیرد که دلیل بنیادین خطمشیگذاری عمومی در جهانبینی اسلامی، اصل حق/ عدل است.
میرزمانی, اعظم. (1395). روشی برای تولید علوم سیاسی اسلامی مطالعه موردی: دلیل بنیادین خطمشیگذاری عمومی در جهانبینی اسلامی. روش شناسی علوم انسانی, 22(88), 7-42.
MLA
اعظم میرزمانی. "روشی برای تولید علوم سیاسی اسلامی مطالعه موردی: دلیل بنیادین خطمشیگذاری عمومی در جهانبینی اسلامی". روش شناسی علوم انسانی, 22, 88, 1395, 7-42.
HARVARD
میرزمانی, اعظم. (1395). 'روشی برای تولید علوم سیاسی اسلامی مطالعه موردی: دلیل بنیادین خطمشیگذاری عمومی در جهانبینی اسلامی', روش شناسی علوم انسانی, 22(88), pp. 7-42.
VANCOUVER
میرزمانی, اعظم. روشی برای تولید علوم سیاسی اسلامی مطالعه موردی: دلیل بنیادین خطمشیگذاری عمومی در جهانبینی اسلامی. روش شناسی علوم انسانی, 1395; 22(88): 7-42.