دانشآموخته دکتری مدیریت رفتاری دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
ماهیت انسانی علوم انسانی و اجتماعی، گواه بیبدیلی در ایجاد تمایز اساسی میان این علوم با علوم طبیعی به شمار میرود. از اینرو، برونرفت از سیطره غالب پارادایم اثباتگرایی و رویکردهای کمّی بهعنوان قلمرو و قالبهای ویژۀ علوم طبیعی و ورود به عرصه پارادایمهای رقیب و رویکردهای کیفی، ضرورتی انکارناپذیر قلمداد میشود. در این راستا، شناسایی و معرفی روشها و ابزارهای پژوهشِ کیفی میتواند، راهگشای مناسبی برای پیمودن مسیر باشد. از اینرو، مقاله حاضر در تلاش است، ابتدا با بیان خاستگاه و مبانی نظری روش نقشهشناختی و تمایزات و تشابهات آن با نقشه ذهنی و نقشه مفهومی به ایجاد درکی مشترک از این روش بپردازد، سپس با تشریح فرایند ترسیم نقشه شناختی و نحوه تحلیل آن، شیوۀ کاربست روش را ارائه کند و در نهایت، با بیان مزایا و معایب روش، پژوهشگران را از نقاط قوت و ضعف این روش آگاه سازد
مرتضوی, لیلا, & شیخینژاد, فاطمه. (1396). بازنمایی محتوا و ساختار ذهن انسان: مبانی نظری و فرایند اجرایی نقشۀ شناختی. روش شناسی علوم انسانی, 23(91), 127-149.
MLA
لیلا مرتضوی; فاطمه شیخینژاد. "بازنمایی محتوا و ساختار ذهن انسان: مبانی نظری و فرایند اجرایی نقشۀ شناختی". روش شناسی علوم انسانی, 23, 91, 1396, 127-149.
HARVARD
مرتضوی, لیلا, شیخینژاد, فاطمه. (1396). 'بازنمایی محتوا و ساختار ذهن انسان: مبانی نظری و فرایند اجرایی نقشۀ شناختی', روش شناسی علوم انسانی, 23(91), pp. 127-149.
VANCOUVER
مرتضوی, لیلا, شیخینژاد, فاطمه. بازنمایی محتوا و ساختار ذهن انسان: مبانی نظری و فرایند اجرایی نقشۀ شناختی. روش شناسی علوم انسانی, 1396; 23(91): 127-149.