3
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات موسسه نور طوبی
چکیده
هدف مقاله، دستهبندی استعارههایی است که مفهوم دانش را تبیین و جایگاه آن را در مبحث مدیریت دانش، نمایان میکنند. در این مقاله مفاهیم نهفته در استعارههایی که در متون متخصصان این حوزه، برای واژه دانش بهکار گرفته شده، بررسی میشود و زمینه را برای پاسخ به این سوال فراهم میآورد که دانش در سازمانها، چه نقش و جایگاهی دارد و چگونه باید مدیریت شود؟ برای پاسخ به این سوال، مقالههای مدیریت دانش در تعدادی از پایگاههای علمی به صورت روشمند مرور شد. در همین راستا و به دلیل تاکید اسلام بر نقش و اهمیت دانش، مجموعهای از آیات قرآن و روایاتِ حاوی واژه علم استخراج گردید و پس از بررسی متنِ آیات و روایات به روش تحلیلی، مجموعه گستردهای از استعارهها، مختصِّ واژه علم گردآوری شد تا با در دست داشتن یک دستهبندی از استعارههای دانش موجود در متون وحیانی و روایی، ضمن مروری همه جانبه بر استعارههای دانش، بیانِ نتایجِ مدیریتی حاصل، ما را به سمت دستیابی به هدفمان که نمایش جلوه ارزشمندِ دانش برای رشد و تعالی هر سازمان است هدایت کند.
گائینی, ابوالفضل, نعمتی شمس آباد, حسنعلی, & صبائی, مرضیه. (1396). بررسی و طبقهبندی مفاهیم استعاری مدیریت دانش:مطالعه منابع وحیانی و روایی و منابع غربی. روش شناسی علوم انسانی, 23(92), 103-134.
MLA
ابوالفضل گائینی; حسنعلی نعمتی شمس آباد; مرضیه صبائی. "بررسی و طبقهبندی مفاهیم استعاری مدیریت دانش:مطالعه منابع وحیانی و روایی و منابع غربی". روش شناسی علوم انسانی, 23, 92, 1396, 103-134.
HARVARD
گائینی, ابوالفضل, نعمتی شمس آباد, حسنعلی, صبائی, مرضیه. (1396). 'بررسی و طبقهبندی مفاهیم استعاری مدیریت دانش:مطالعه منابع وحیانی و روایی و منابع غربی', روش شناسی علوم انسانی, 23(92), pp. 103-134.
VANCOUVER
گائینی, ابوالفضل, نعمتی شمس آباد, حسنعلی, صبائی, مرضیه. بررسی و طبقهبندی مفاهیم استعاری مدیریت دانش:مطالعه منابع وحیانی و روایی و منابع غربی. روش شناسی علوم انسانی, 1396; 23(92): 103-134.