این مقاله با هدف تحلیل وضعیت موجود دانش پژوهش ترکیبی در ایران و کاربرد آن در مطالعات تربیتی، انجام شده است. روش، توصیفی- تحلیلی بوده و دو دسته از آثار بررسی شدهاند. در بخش اول، واکاوی آثار تالیف و ترجمه شده نشان داد که در جنبه مباحث نظری، سهم بالا به مفهومپردازی و تعریف پژوهش ترکیبی و مبانی فلسفی آن اختصاص دارد و به برخی از محورها توجه اندکی شده است. در جنبه کاربردی که شامل طرحها و مراحل انجام پژوهش ترکیبی است، بالاترین سهم به معرفی طرحهای چهارگانه کرسول و همکاران اختصاص دارد و با وجود تنوع در طرحهای ترکیبی، نوعی کرسولگرایی به چشم میخورد. در بخش بعد، نتیجه بررسی مقالههای تربیتی داخل کشور طی یک دوره پنج ساله که با روش ترکیبی انجام شده این است که همسو با دانش منتشرشده در جنبههای عملی، در طرحهای بهکار برده شده نیز تسلط با طرحهای چهارگانه کرسول است. همچنین، طرح اکتشافی کاربرد بسیار وسیعتری داشته است. در پایان، دلالتهای این بررسی مطرح شده است
شریفیان, فریدون. (1396). تحلیل فضای حاکم بر توسعه دانش پژوهش ترکیبی در ایران و چگونگی کاربرد آن در مطالعات تربیتی. روش شناسی علوم انسانی, 23(91), 189-211.
MLA
فریدون شریفیان. "تحلیل فضای حاکم بر توسعه دانش پژوهش ترکیبی در ایران و چگونگی کاربرد آن در مطالعات تربیتی". روش شناسی علوم انسانی, 23, 91, 1396, 189-211.
HARVARD
شریفیان, فریدون. (1396). 'تحلیل فضای حاکم بر توسعه دانش پژوهش ترکیبی در ایران و چگونگی کاربرد آن در مطالعات تربیتی', روش شناسی علوم انسانی, 23(91), pp. 189-211.
VANCOUVER
شریفیان, فریدون. تحلیل فضای حاکم بر توسعه دانش پژوهش ترکیبی در ایران و چگونگی کاربرد آن در مطالعات تربیتی. روش شناسی علوم انسانی, 1396; 23(91): 189-211.