توجه جامعهی جهانی به آثار مخرب علم مدرن در کنار سلطه و نفوذ علم مدرن در نظامهای آموزشی و حکومتی، موجب شده تا برخی اندیشمندان به فکر لزوم برونرفت از وضع موجود بیفتند. سیدحسین نصر و پاول فایرابند با وجود تفاوت حوزهی پژوهشیشان متفقا علم مدرن را نقد کرده و تصویری از جامعه علمی آرمانی رسم کردهاند. استراتژی نصر، احیای علوم رایج در دوران قبل از علم مدرن است. علومی که منافع مادیشان در هماهنگی با کل طبیعت بوده، نیازهای معنوی انسان را نیز برآورده میکردند. اما فایرابند معتقد است باید از آنچه مایهی سرسپردگی به علم مدرن است، عبور کنیم و به سمت تشکیل جامعهای برویم که در آن نه تنها علم، بلکه هیچ ایدئولوژی دیگری دارای جایگاه برتر نیست. در این مقاله با مروری بر آراء ایشان در باب جامعهی علمی آرمانی، تفاوتهای ایشان تحلیل شده و در نهایت آراءشان با رویکرد کاربردی ارزیابی شده است.
زرگر, زهرا, حسن حسینی, سید, & تقوی, مصطفی. (1391). مقایسه آراء سید حسین نصر و پاول فایرابند در بارهی جامعهی علمی آرمانی. روش شناسی علوم انسانی, 18(72), 55-79.
MLA
زهرا زرگر; سید حسن حسینی; مصطفی تقوی. "مقایسه آراء سید حسین نصر و پاول فایرابند در بارهی جامعهی علمی آرمانی". روش شناسی علوم انسانی, 18, 72, 1391, 55-79.
HARVARD
زرگر, زهرا, حسن حسینی, سید, تقوی, مصطفی. (1391). 'مقایسه آراء سید حسین نصر و پاول فایرابند در بارهی جامعهی علمی آرمانی', روش شناسی علوم انسانی, 18(72), pp. 55-79.
VANCOUVER
زرگر, زهرا, حسن حسینی, سید, تقوی, مصطفی. مقایسه آراء سید حسین نصر و پاول فایرابند در بارهی جامعهی علمی آرمانی. روش شناسی علوم انسانی, 1391; 18(72): 55-79.