4
دانشجوی دکتری مدیریت رفتار سازمانی، دانشگاه پیام نور
چکیده
آن دسته از تجارب سازمانی که در هیچکدام از دستهبندیهای دانش موجود جای نمیگیرند، چالشی برای یادگیری سازمانی، که عمدتاً بر رویکرد علمی و تجربی تکیه میکند، فراهم آورده است. برای شناخت و یادگیری از این تجربیات بدیع، نیازمند بهکارگیری روشی کارآمد هستیم. هدف این پژوهش ارائه و بررسی شیوه نوین هفت مرحلهای است که در آن فرایندهای روایتگریسازمانی، این نوع یادگیری را امکانپذیر میسازد. با بهکارگیری این روش، بازیگران سازمانی فهمی مناسب از تجارب بدیع بهدست میآورند، درباره معانی مشترک آن به توافق میرسند و از آن برای اقداماتی هماهنگ بهره میگیرند. همچنین، از طریق روایت، بازیگر خاطرات تجربیات بدیع خود و چگونگی دستیابی به آنها را استخراج میکند و این کار باعث ایجاد گزینههای جدید برای برخورد با تجارب بدیع در حال ظهور میشود. این مقاله، چهارچوب داستانسرایی ریزمن را، که برای تجربیات شخصی مطرح شده است، بررسی و سپس آن را بهصورت مدلی برای استفاده در سازمان اصلاح میکند. در مرحله دوم، فرضیه «مناسب بودن این چهارچوب برای سازمانهای ایرانی» را به نظرخواهی گذاشتیم که نتایج تحقیق فرضیه پژوهش را تأیید کرد.
سرلک, محمدعلی, موسوی, محمد, عابدجعفری, حسن, & مقدسان, محمدحسین. (1393). شیوه بهرهگیری از چهارچوب اصلاح شده روایتگری برای استفاده از تجارب بدیع در یادگیری سازمانی. روش شناسی علوم انسانی, 20(80), 7-34.
MLA
محمدعلی سرلک; محمد موسوی; حسن عابدجعفری; محمدحسین مقدسان. "شیوه بهرهگیری از چهارچوب اصلاح شده روایتگری برای استفاده از تجارب بدیع در یادگیری سازمانی". روش شناسی علوم انسانی, 20, 80, 1393, 7-34.
HARVARD
سرلک, محمدعلی, موسوی, محمد, عابدجعفری, حسن, مقدسان, محمدحسین. (1393). 'شیوه بهرهگیری از چهارچوب اصلاح شده روایتگری برای استفاده از تجارب بدیع در یادگیری سازمانی', روش شناسی علوم انسانی, 20(80), pp. 7-34.
VANCOUVER
سرلک, محمدعلی, موسوی, محمد, عابدجعفری, حسن, مقدسان, محمدحسین. شیوه بهرهگیری از چهارچوب اصلاح شده روایتگری برای استفاده از تجارب بدیع در یادگیری سازمانی. روش شناسی علوم انسانی, 1393; 20(80): 7-34.